In English

HemOm psykoanalysArrangemangPublikationerUtbildningForskningMedlemmarPressrumKontakt

 

Samtalshjälp till spädbarn och deras föräldrar

 
Det är inte alls sällan som spädbarnsföräldrar tycker det är svårt att förstå sitt spädbarn och veta vad det behöver allra bäst. Med tid och erfarenhet ger problemen oftast med sig, men ibland kan barnet och föräldrarna behöva hjälp på traven.

Besök föreningens hemsida för spädbarnsmottagningen: www.spadbarnsmottagningen.se

Telefon 08-24 41 03

 

 

Samtalshjälp till spädbarn och deras föräldrar

När vi blir föräldrar förändras hela vårt liv. Att bli mamma, att bli pappa, hitta nya sätt att samarbeta och samtidigt lära känna sitt lilla barn, ställer nya krav. Det kan vara glädjefyllt, ge en ny dimension åt livet och samtidigt vara bekymmersamt och oroande. Ibland kan det kännas svårt att förstå situationen som uppstått, olika känslor och kontakten med barnet.

Många gånger kan man hantera problemen på egen hand men ibland behövs professionell kunskap.

Spädbarnsmottagningen erbjuder samtalskontakt med spädbarnet i fokus. Vi är privatpraktiserande legitimerade psykoterapeuter och psykoanalytiker med lång erfarenhet av att arbeta med barn.
Vi tar emot barnet tillsammans med en eller båda föräldrarna på våra egna mottagningar. Även blivande föräldrar är välkomna.

När kan du söka hjälp?

Du kan ha olika skäl. Kanske tycker du inte du kan nå eller trösta ditt barn. Kanske ditt barn vägrar äta eller sover dåligt. Eller så känns allting "bara fel" och inte som du hade förväntat dig. Ja, kanske tycker du att det börjar bli en ond cirkel mellan dig och ditt barn… Du har försökt men kan inte ändra mönstret.

Hur arbetar vi?

Vi träffar barnet tillsammans med den ena föräldern eller båda. Vår målsättning är att tillsammans försöka förstå vad barnet kommunicerar och vad era svårigheter kan handla om. Vi eftersträvar att hjälpa dig/er och barnet till en tryggare anknytning så att ni sedan i lugn och ro och på egen hand kan fördjupa ert förhållande.

 

För barn och ungdom

Läs mer om hur psykoanalysen ser på barn och barns psykiska problem och hur psykoanalys med barn och ungdomar går till.
Besök mottagningen för barn- och ungdomspsykoanalys.

För vuxna

Om psykoanalys för vuxna.

För par/familj

Om psykoanalys för par och familjer.

Insamlingsstiftelse

 

Den fristående Insamlingsstiftelsen Lille Hans samlar in medel och lämnar bidrag till psykoanalys med barn.

 

 

Copyright © Spaf 2018-09-02

webmaster

 

 

Svenska psykoanalytiska föreningen    Västerlånggatan 60    111 29 Stockholm    08-10 80 95    www.psykoanalys.se    info@psykoanalys.se